Image

Aroma therapie

Aroma therapie bij paarden
Alle planten op deze aarde hebben een geur. Voor zover we weten gebruikt de plant ze om de voortplanting te bevorderen (het aantrekken van insecten) en het natuurlijke weerstandsvermogen te versterken (te vergelijken met de menselijke hormonen).
essentiële oliën bevatten de Chi van de planten

De goede zuivere essentiële oliën bevatten de essentie, de Chi, de levenskracht van de planten; ook wel etherische -, aromatische – of vluchtige oliën genoemd.

De kracht van de natuur

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van essentiële oliën. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht.

Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen.

Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting.
Essentiële olie werkt o.a. via de reukorganen

Ruiken

Essentiële olie werkt via de reukorganen, die in verbinding staan met het limbisch systeem (beïnvloed ons buiten ons bewustzijn). Zo kan bijvoorbeeld de geur van lavendel ontspannend werken.

Innemen

Sommige essentiële olie kun je innemen. Deze hebben direct invloed op veel fysieke processen in het lichaam. Tea Tree bijvoorbeeld kun je inzetten bij diverse bacteriële infecties.

Massage

Dit is een veelzijdige en dankbare methode. Door de essentiële olie met een draagolie te mengen en de huid te masseren, heeft het naast de inwerking van de geur, een uitwerking via de bloedbaan. Zo vindt de olie een weg naar het betreffende orgaan en kan daar het werk doen.

Tel: (06) 23 94 96 17