• top banner 02
 • top banner 01
 • top banner 03
 • top banner 04

Behandeling in de praktijk

Hoe verloopt de behandeling

Het is van belang dat tijdens de behandeling de eigenaar of verzorger aanwezig is. Voor of na de behandeling vindt er een uitgebreid gesprek plaats met eigenaar of verzorger. Er zullen vragen gesteld worden over bijvoorbeeld de voorgeschiedenis, het zadel, het bit, het hoofdstel, de verzorging van hoeven en tanden, het voer, de weidegang en rijtechniek. Ik observeer het paard in stand en in beweging en maak enkele foto’s en filmpjes.

De cranio sacraal/acupressuur behandeling vindt plaats op een plek waar het paard zich prettig voelt; dat kan zijn in de stal of in de weide. Bij voorkeur een rustige plaats waar het paard niet wordt afgeleid. De eigenaar of verzorger houdt het paard neutraal vast, zeker tijdens de eerste behandeling, maar wordt verder niet bij de behandeling betrokken. Het is mogelijk dat het paard gaat lopen tijdens de behandeling, dat mag; het paard moet nu niets, het hoeft helemaal niets te doen, maar mag zich natuurlijk uiten. Andere reacties tijdens de behandeling dan lopen, kunnen o.a. zijn geeuwen, met de hoef over de grond schrapen, zuchten, hoofdschudden, winden, plassen of boos worden. Na de behandeling is het aan te raden het paard hooi of gras te laten eten om het systeem weer op gang te brengen.

Vaak komt het paard tijdens een behandeling in een diepe ontspanning. Over het algemeen worden tenminste drie behandelingen aangeraden, normaal gesproken eenmaal per week. Bij grotere problemen is het aan te raden meerdere malen te behandelen, problemen die lang vast zitten hebben de tijd nodig om zich blijvend te herstellen.

Hoewel het een zeer zachte behandeling is, kunnen er reacties optreden. Er komen tijdens en na de behandeling afvalstoffen vrij en het paard kan een loop-neus krijgen, moe zijn, diaree krijgen, na een behandeling kunnen de klachten in eerste instantie verslechteren. Dit verbeterd vaak na een paar dagen weer.

Een cranio sacraal/acupressuur behandeling zet een proces in werking. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Dit proces werkt circa vijf dagen door. Daarom is het heel belangrijk dat het paard rust krijgt. Natuurlijk mag je altijd met je paard gaan wandelen en licht werk doen. Na een behandeling mag het paard 3 tot 5 dagen niet zwaar belast worden. Op deze manier laat je het paard optimaal profiteren van de behandeling.

En verder…

Ga bij jezelf te raden welke klachten je hebt en of die misschien (voor een deel) overeen komen met die van je paard. Spanning en stress wegnemen bij jezelf zal bij je paard al ontspanning geven! Gun jezelf en je lijf ook af en toe een ontspanningsbehandeling.

 • opzoeknaardeoorzaak 0007 IMG 0288
 • opening cranio behandeling
 • opzoeknaardeoorzaak 0003 Layer 2
 • opzoeknaardeoorzaak 0009 Layer 1
 • opzoeknaardeoorzaak 0002 Layer 3
 • opzoeknaardeoorzaak 0001 Layer 4
 • opzoeknaardeoorzaak 0000 Background
 • opzoeknaardeoorzaak 0004 Background
 • opzoeknaardeoorzaak 0008 hester 2
 • opzoeknaardeoorzaak 0006 P8300016

apk

Geef je paard een APK! De APK-behandeling duurt ongeveer een uur. Het geeft de weerstand een “boost”, ontspant spieren, zorgt voor een betere spijsvertering en geeft je paard een mentale ontspanning. Een afspraak maken?

Acupressuur voor paarden

Deze Oosterse geneeswijze zorgt voor balans van energiestromen in het lichaam. Als er een verstoring is in deze stromen kunnen klachten ontstaan waardoor het paard niet meer optimaal kan functioneren. Door acupressuurbehandeling worden deze verholpen. [lees meer]

Cranio sacraal voor paarden

Hoe weet je of je paard een cranio sacraal behandeling nodig heeft?

Ieder paard kan altijd een cranio sacraal behandeling gebruiken. Geen paard is namelijk helemaal in balans. Het is fijn om helemaal te ontspannen en het lijf van binnenuit zichzelf te laten “resetten”.

[lees meer]

nieuws